Mandag 4.marts kl. 19.00 på Viborg Katedralskoles bibliotek.

Foreningen Nordens ordinære generalforsamling finder sted kl. 19.00

Umiddelbart efter generalforsamling ca. kl. 19.45 vises den svenske film ”Sameblod” fra 2016.
Filmen ‘Sameblod’ er et drama, der handler om en 14-årig same Elle Marja i 1930erne.

En laverestående race
I den lille lokale skole får eleverne en særlig “skånsom” undervisning, for det etablerede Sverige er af den overbevisning, at samerne er mindre begavede og en laverestående race.
Låst tilværelse
Fast besluttet på at bryde ud af den låste tilværelse, smider Elle Marja sin obligatoriske nationaldragt og drager egenhændigt til Uppsala. Tidligere har hun mødt den lidt ældre Niklas, der gave hende en adresse, og nu står hun i storbyen for første gang, forhutlet og med brug for omsorg.
Forbitret & sammenbidt
Historien om teenageren Elle Marja er et langt tilbageblik, for filmen starter i nutiden. Her er en forbitret og sammenbidt aldrende Elle Marja tilbage i Nordsverige for at deltage i søsterens bisættelse.

Der er gratis adgang og alle er velkomne til såvel generalforsamling som filmaften
Foreningen Norden er vært ved et glas vin og lidt sødt.